Dacă încă nu ştii, noi la 180 Secunde, oferim tuturor celor care vor să exprime o idee ce poate schimba în bine soarta României (şi nu numai) posibilitatea să o facă printr-o animaţie video de tip Basic (a se vedea preţurile pentru distingerea Basic vs Avansat) complet gratuit. Facem asta o dată pe lună, iar pentru luna Iunie am avut şansa de a cunoaşte un ONG care prin perseverenţă şi implicare luptă pentru o schimbare în bine.

Despre ce este vorba?

Asociaţia D’APETRESII, căci despre ei vorbim, au aplicat cu succes la programul nostru gratuit, prezentându-ne o poveste care ne-a încântat şi ne-a convins să le preluăm cauza. Pornind de la o analiză a rezultatelor de la BAC din 2015 şi din anii anteriori, ei au observat o mare incoerenţă aflată în metodologia de desfăşurare a examenului de BAC. Constatarea lor vizează acel segment de elevi care depunând contestaţie la una dintre probe erau discriminaţi faţă de ceilalţi.

Metodologia prevedea că dacă la examen ai obţinut o notă între 5 şi 9,49 iar la contestaţie obţii o mărire mai mică de 50 de sutimi, contestaţia este declarată respinsă. Însă pentru cei care au avut nota inițială sub 4,99 şi peste 9,50 se admit chiar şi 5 sutimi în plus la contestaţie. Este aceasta o discriminare sau nu?

De ce se-ntâmplă acest lucru?

Motivele sunt diverse. Veţi vedea în video cum am descris două situaţii reale în care unii elevi au fost dezavantajaţi faţă de ceilalţi. Nu am vrut să punem accentul doar pe această situaţie întrucât ea s-a clarificat între timp, prin urmare am ales să continuăm acest exemplu într-un mesaj mai general şi mai motivaţional pentru orice persoană care trăieşte în România.

Am vrut să demonstrăm că doar înconjurându-ne de oamenii potriviţi putem schimba în bine societatea în care trăim. Indiferent de domeniul în care se săvârşeşte o nedreptate, fie ea corupţie, favoritism, nepotism, abuzuri, nepăsare, etc, trebuie să avem curajul să desconspirăm fapta şi să luptăm pentru a o îndrepta. Dacă nu ştii de unde să porneşti, poţi apela la ONG-uri care luptă pentru aceeaşi cauză.

Vă reamintim că locurile sunt deschise pentru luna Iulie. Dacă ai o idee, un mesaj sau o rezolvare la o problemă cu care ne confruntăm cu toţii, trimite-ne un mail din care să aflăm mai multe despre ea. Intră pe acest articol şi citeşte toate condiţiile de participare.

Până atunci, îţi urăm vizionare plăcută!