Animaţiile video sunt cool, sunt atrăgătoare şi sunt un mijloc modern de comunicare, însă din perspectiva unui client, a unui om de afaceri , acest aspect nu contează decât dacă le poate valorifica, altfel spus, dacă ele îi vor produce bani.

Mai jos vom detalia scopul unei animaţii raportat la afacerea ta şi ce avantaje poţi obţine de pe urma ei:

1. Alege o animaţie video atunci când nu ai echipament video adecvat.

Ai tinde să crezi că este mult mai uşor să dai Record la camera video şi să începi să vorbeşti. Însă aici intervin mulţi factori, şi anume: camera trebuie să filmeze bine în lumină slabă, ai nevoie de lumini de studio, de o lavalieră foarte bună, de un fundal plăcut ochiului şi nu în cele din urmă, cel mai important lucru: dezinhibare şi carismă în faţa camerei.

O animaţie este mult mai time-consuming ca proces de realizare. Acesta poate dura undeva între una şi 5 săptămâni de lucru, însă ai libertatea totală de a creea tot ceea ce doreşti. Literalmente nu există limite, iar cel mai important avantaj: poţi face mult mai ieftin schimbări ulterioare. Pentru a face şi mai evident acest lucru revenim la varianta video-ului înregistrat şi ne gândim că niște schimbări după un timp ar implica următoarele:  ar trebui să te îmbraci la fel, camera să fie poziţionată în acelaşi unghi, lavaliera să fie poziţionată ca la început, culorile să fie identice in post-producție şi aşa mai departe. Alegând animaţia scapi de aceste bătăi de cap, salvezi timp preţios şi nervi.

2. Animaţiile video sunt excelente pentru a explica concepte dificile.

Motivul pentru care la şcoală elevii asimilează plictiseală în loc de cunoştiinţe în urma orelor de chimie şi fizică se datorează faptului că profesorul oricât de bine ar explica procesele din punct de vedere ştiinţific, nu le poate reprezenta vizual. Este în natura umană să reţii mai uşor orice poţi vedea, simţi şi auzi. Folosind elemente vizuale , aici referindu-ne la săgeţi, grafice şi desene, animaţia ne permite să fim cu 43 % mai convingători, oamenii înţelegând astfel mai bine explicaţiile.

3. Poţi pune ideile tale într-un context, poţi oferi exemple relevante.

Animaţiile video îţi oferă posibilitatea de a crea contexte şi scenarii pentru lucrurile pe care vrei să le explici. Ai libertatea de a adăuga orice lucru doreşti putând exagera anumite aspecte precum teleportarea dintr-un loc al lumii în altul într-o secundă, lucru imposibil în prezentările video (presupunând că eşti un om normal care nu dispune de un buget uriaş care să-ţi permită să fii noul Phileas Fogg şi să faci ocolul Pământului).

4. Ai discursul perfect pentru vânzare, 24 din 24 de ore pe site.

În opinia mea, pe viitor agenții de vânzări vor fi înlocuiți de animaţiile video întrucât acestea din urmă funcţionează ca un agent de vânzări perfect, care repetă la infinit discursul perfect, folosind tonul vocii perfect, nedând greş niciodată. Nu mai are nici emoții, scăpări sau oboseală.

5. Statistic vorbind, oamenii rămân mai mult pe site-ul tău uitându-se la video.

Acest lucru te va ajuta să apari mai sus în rezultatele motoarelor de căutare precum Google, Bing etc, care tind să listeze mai sus site-urile pe care oamenii petrec mai mult timp, asociind asta cu faptul că pe acel site există conţinut de calitate.

Când pe pagina ta de home se afla o animaţie sunt şanse mult mai mari ca vizitarorii să nu părăsească site-ul  în următoarele 10-15 secunde ci să rămână implicaţi între 2 şi 5 minute. Timp suficient în care să-i poţi converti în cumpărători. Prin urmare o animaţie te ajută să creşti în motoarele de căutare, îţi creşte rata de conversie şi îţi aduce mai mulţi bani în buzunar.

6. Animaţiile video sunt universale

Animaţiile video nu sunt doar pentru copii, iar ca argument de susţinere să luăm exemplul animaţiilor Pixar pe care oamenii de toate vârstele le adoră. Atunci când creezi o animaţie poţi fi sigur că ea se va plia pe o rază mare de categorii de vârstă.

Acest lucru se datorează faptului că animaţiile spun poveşti, iar poveştile sunt universale. Tool-urile în spunerea unei poveşti sunt nenumărate: personaje (amuzante, carismatice, exagerate), twist-uri, efecte sonore uşore de reţinut, muzică memorabilă, etc.

Toate aceste lucruri atrag indubitabil privirile oamenilor şi-ţi cresc exponenţial şansa de a-ţi vinde produsul.

7. Facebook şi Google pun din ce în ce mai mult accentul pe video.

Asta înseamnă că fac tot posibilul să le scoată-n evidenţă. Nu e un secret pentru nimeni că Facebook promovează mai bine video-urile paginilor de business decât o făcea acum un an, doi, prin urmare, folosind constant vidouri vei ajunge în news feed-ul mai multor persoane decât o puteai face acum un an. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu reclamele plătite.

8. Animaţiile video pot fi folosite pentru orice produs, serviciu su topic.

Ai fi crezut că dacă ai crea o animaţie video oamenii nu te vor lua în serios în încercarea de a le vinde serviciul ori produsul tău, însă nimic mai greşit! Animaţiile există în domeniu tocmai pentru că pot face un lucru pe care alt tip de video nu îl poate face şi anume: simplificarea mesajului ce trebuie perceput de vizitatori. Prin animaţie un lucru/concept extrem de complicat şi chiar intimidant poate deveni un ceva simplu şi accesibil.

Apropo de subiectul zilei, noi tocmai am lansat prima noastră campanie animată de marketing, care se adresează Service-urilor GSM din România. Dacă ai un Service GSM ori cunoşti pe cineva care deţine unul arată-le pagina noastră de prezentare. Abia aşteptăm să-i găsim “stăpân” acestui puişor, mic de doar câteva zile.